Велики научни парк онлајн

Поштовани,

Универзитет у Крагујевцу у петак, 13. новембра са почетком од 14 часова, организује научну манифестацију Велики научни парк – онлајн.

Научници са Природно-математичког факултета и Факултета инжењерских наука  Универзитета у Крагујевцу представиће научне експерименте из области машинства, физике и хемије, а пренос експеримената одвијаће се уживо, преко фејсбук и инстаграм профила Универзитета у Крагујевцу.

Позивамо Вас да упознате ученике, предметне наставнике, као и наставничи колектив Ваше школе са овим догађајем и да организујете колективну ученичку и наставничку онлајн посету лабораторији Универзиетета у Крагујевцу.

Ученици и наставници ће бити у прилици да посматрају научне експерименте на нашим друштвеним мрежама и да уживо, путем коментара, поставе питање у вези са експериментима, а научници ће им на та питања одговарати лично. Наше адресе на друштвеним мрежама су: @UniversityOfKragujevac (за Фејсбук) и univerzitet_kragujevac (за инстаграм).

Експерименти ће бити представљени у оквиру три радионице:

„Сними како ходам”
Демонстрација снимања људског ходања, основни закони механике и упознавање са областима биомеханике и биоинжењеринга.

„Физика је свуда око нас”
Занимљиви огледи из физике у области електрицитета, оптичких ефеката и електронике.

„Магични свет хемије”
Представљање бурних хемијских реакција, експлозија, ватре и вулкана.


Радујемо се сусрету и надамо се да ћемо  ученике успети да заинтересујемо за науку и да ћемо им, барем у малој мери, представити магични свет науке.

Подели ово на