Посета професора Јеремића Oдсеку Крушевац

 

Дана  25.02.2020.године у Академији струковних студија Шумадија – Одсек Крушевац био је проф. др Бранислав Јеремић – потпредседник Савета за високо образовање, који је у разговору са руководиоцем Одсека Крушевац проф. др Зораном Пуношевцем разговарао о активностима формирања Академије Шумадија.

Професор Јеремић се највише интересовао како се Одсек Крушевац уклапа у активности формирања Академије. Да ли има неких проблема и нагласио је да Одесек Крушевац мора да сагледа све активности и да пронађе шта је то што треба очекивати у будућности у правцу развоја Одсека.

IMG-88727ff3182cf0ea55f599cdbdae094b-V

проф. др Бранислав Јеремић

Нагласио је да предлоге студијског програма, унапређење и контролу квалитета наставе и услове рада, предлог расписивања конкурса за избор и пријем у радни однос, реализацију промотивних активности, сарадњу са привредом и релевантним заинтересованим странама, реализује  Одсек,  другим речима све је у рукама запослених на Одсеку. На крају разматрања већег броја питања истакао је да очекује да Академија Шумадија буде једна од најбољих Академија јер за то има кадровског потенцијала и остале ресурсе.

Руководилац Одсека проф. др Зоран Пуношевац је нагласио да у овом тренутку све снаге су упрете на побољшању свих процеса на Одсеку, а све са циљем задовољења потреба наших студената. Такође је истакао потребу веће повезаности Одсека и привреде  Расинског округа, као и стално унапређење сарадње свих релевантних заинтересованих сарадника у Крушевцу ( Локалне самоуправе, Привредне коморе, Националне  службе за запошљавање, Агенције за регионални развој итд.).

Састанак је завршен уз констатацију  да формирање Академије има низ предности у организацији процеса извођења наставе, као боље могућности запошљавања наших студената.

Подели ово на