Галерија

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ДЕО ЗАВРШНОГ РАДА

Film prikazuje eksperimentalni rad završnog rada studenata treće godine SP Tehnologija iz predmeta Farmaceutska farmakognozija i Lekovito i začinsko bilje. Studenti se bave: – izolovanjem kapsaicina tj. supstance zbog koje je paprika ljuta; – određivanjem antocijana u biljnim čajevima, odnosno jedinjenja koja su lekovita ali i odgovorna za lepe nijanse crvene i plave boje čajeva; – određivanje tanina u pitomoj nani, jedinjenja koja su takođe lekovita ali i utiču da čaj od nane, posle dužeg stajanja, bude opor, gorak i tamne boje; – izolovanjem etarskih ulja iz začinskih biljaka i njihovim ispitivanjem. Svi eksperimenti se izvode u laboratoriji škole uz primenu odgovarajućeg hemijskog pribora, opreme i hemikalija i uz poštovanje svih propisanih mera zaštite. www.vhts.edu.rs www.facebook.com/vhtsks

_____________________________________________________________________________

На одсеку у Крушевцу реализују се следећи студијски програми:

–  Информатика и рачунарство

–  Заштита животне средине и заштита на раду
а) Модул Заштита животе средине
б) Модул Заштита на раду

– Технологија
а) Модул Прехрамбена технологија
б) Модул Фармацеутска технологија

Заједнички закључак локалне самоуправе и ове високо школске установе је да се у наредном периоду ради на што већој примени дуалног образовања, као и сарадња са привредним субјектима. Скупови са средњим школама, Регионалном привредном комором и предузетницима су један од начина за прављење заједничке стратегије о потребним кадровима, као и студијским програмима који су дефицитарни на овој територији.

Све додатне информације о овој високошколској установи сви заинтересовани могу пронаћи на сајту: www.asss.edu.rs

Студенти на научно стручном скупу на Копаонику 2019.годинеСтуденти Академије струковних студија  одсек Крушевац учествовали су 29.11.2019. на научно стручном скупу Систем квалитета услов за успешно пословање и конкурентност на Копаонику у организацији Асоцијације за квалитет и стандардизацију Србије.

Будуће студенткиње и студенти,

Похађањем наставе на студијском програму Технологија (Одсек у Крушевцу, Академија струковних студија Шумадија), стичете практична знања, која можете да примените и у свакодневном животу.

Школске 2017/2018. године тема једног од завршних радова на студијском програму Технологија била је „Израда тоалетног сапуна хладним поступком“.

Презентацију овог завршног рада можете видети овде.  

Остварена успешна сарадња!!!

У лабораторији Академије струковних студија – Одсека Крушевац организовано је
извођење практичне наставе 13.3.2020. године у оквиру које су ученици Средње хемијске Школе
у Крушевцу, група од 24 ученика са смера Биотехнолологија, у одличној атмосфери присуствовали
едукацији на тему „Изоловање и идентификација шећера из јабуке методом папирне хроматографије“
уз професора струковних студија Др Маријану Васић и стручног сарадника Живицу Атанасковић, а у
пратњи својих наставника Ане Грубач и Леле Мијаиловић . Са задовољством констатујемо да је
став о раду установе од стране ученика јако позитиван и да су заинтересовани за наставак
школовања на Академији  и стекну стручно инжењерско знање.

Студенти Академије струковних студија одсек Крушевац, 13.03.2020 године одржали су интерактивну практичну наставу са матурантима Средње хемијске школе из Крушевца, смер Биотехнологија.

Упратњи својих настаника Ане Грубач и Леле Мијаиловић, ученици су присуствовали извоћењу тематске јединице „Одређивање индекса рефракције јестивих уља“ у присустцву др Катарине Рајковић, проф с.с. и стучног сарадника спец. Миријане Вукановић дипл. хем.

Пријем студената код помоћника за екологију, одрживи развој и енергетику Оливере Дреновац, шефа службе за заштиту животне средине Слађане Милић и енергетског менаџера града Крушевца Братислава Ђорђевића у сали 48 општине Крушевац. (7. 11. 2017.)

Студентска посета Дирекцији за мере и драгоцене метале и пријем у Одсеку за контролу и надзор у Крушевцу код Мијодрага Максимовића, Бошка Стефановића и шефа одсека Драгане Милићевић. (21. 11. 2017.)