Галерија

Студенти на научно стручном скупу на Копаонику 2019.годинеСтуденти Академије струковних студија Шумадија – одсек Крушевац учествовали су 29.11.2019. на научно стручном скупу Систем квалитета услов за успешно пословање и конкурентност на Копаонику у организацији Асоцијације за квалитет и стандардизацију Србије.

Будуће студенткиње и студенти,

Похађањем наставе на студијском програму Технологија (Одсек у Крушевцу, Академија струковних студија Шумадија), стичете практична знања, која можете да примените и у свакодневном животу.

Школске 2017/2018. године тема једног од завршних радова на студијском програму Технологија била је „Израда тоалетног сапуна хладним поступком“.

Презентацију овог завршног рада можете видети овде.  

Остварена успешна сарадња!!!

У лабораторији Академије струковних студија Шумадија- Одсека Крушевац организовано је
извођење практичне наставе 13.3.2020. године у оквиру које су ученици Средње хемијске Школе
у Крушевцу, група од 24 ученика са смера Биотехнолологија, у одличној атмосфери присуствовали
едукацији на тему „Изоловање и идентификација шећера из јабуке методом папирне хроматографије“
уз професора струковних студија Др Маријану Васић и стручног сарадника Живицу Атанасковић, а у
пратњи својих наставника Ане Грубач и Леле Мијаиловић . Са задовољством констатујемо да је
став о раду установе од стране ученика јако позитиван и да су заинтересовани за наставак
школовања на Академији Шумадија и стекну стручно инжењерско знање.

Студенти Академије струковних студија одсек Крушевац, 13.03.2020 године одржали су интерактивну практичну наставу са матурантима Средње хемијске школе из Крушевца, смер Биотехнологија.

Упратњи својих настаника Ане Грубач и Леле Мијаиловић, ученици су присуствовали извоћењу тематске јединице „Одређивање индекса рефракције јестивих уља“ у присустцву др Катарине Рајковић, проф с.с. и стучног сарадника спец. Миријане Вукановић дипл. хем.

Пријем студената код помоћника за екологију, одрживи развој и енергетику Оливере Дреновац, шефа службе за заштиту животне средине Слађане Милић и енергетског менаџера града Крушевца Братислава Ђорђевића у сали 48 општине Крушевац. (7. 11. 2017.)

Студентска посета Дирекцији за мере и драгоцене метале и пријем у Одсеку за контролу и надзор у Крушевцу код Мијодрага Максимовића, Бошка Стефановића и шефа одсека Драгане Милићевић. (21. 11. 2017.)